Báječný domácí chléb připravený bez dlouhého kynutí už za 35 minut!

Mnoho lidí by si rádo doma připravilo domácí chléb, spoustu z nich ale odradí jedna věc – složitá příprava. Velmi často zabere příprava domácího chleba spoustu času, který většina lidí samozřejmě nemá. U tohoto chleba to neplatí. Kyne totiž jen 15 minut.

Recept na domácí chléb, který si dneska ukážeme, je tak snadný, že ho zvládnete připravit už za 30 minut. Chleba je vláčný a nadýchaný.

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky (můžete samozřejmě použít mouku chlebovou, či žitnou. Žitné však dejte méně)
  • 3 dkg droždí
  • 1,2 dl oleje
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2,5 dl vlažné vody

Postup

  1. Nejdříve si v malém množství vody s cukrem rozpustíme droždí. Poté co nám vznikne kvásek, přidáme i zbytek vody a po malém množství přidáváme mouku a olej.
  2. Pomocí vařečky vytvoříme ze směsi jednotnou hmotu. Nyní přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Mezitím si dáme předehřát troubu.
  3. Nyní si z těsta vytvarujeme bochník chleba, dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě po dobu 30 minut na 220 stupňů.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí chléb připravený bez dlouhého kynutí i s Vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!