Domácí rohlíčky ze zakysané smetany připravené za 20 minut!

Milujete slané pečivo? Plné chutné náplně, která se rozplývá na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčná konzistence? Pak budete mít z dnešního článku obzvláště velkou radost. Ještě nikdy jste nepřipravovali nic tak jednoduchého, jako jsou rohlíčky ze zakysané smetany.

I přesto, že zde pracujete s kváskem, nemusíte se ničeho bát. Toto těsto na famózní rohlíčky se povede vždy. A to i naprostým začátečníkům.

Ingredience

  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 ml jogurtu
  • 100 ml mléka
  • 100 ml olej
  • 2 lžičky cukru
  • 2 vejce
  • 40 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky soli
  • 700 g hladké mouky

Náplň

  • 200 g studeného másla
  • 200 g strouhaného sýra
  • žloutek (na potření)

Postup

  1. Smícháme jogurt, mléko a smetanu, přidáme cukr, kvasnice a 4 malé lžičky hladké mouky. Počkáme, než vzejde kvásek.
  2. Pak zbylé ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a horní stranu zastrouháme studeným máslem. Potom srolujeme a necháme odpočívat 20 minut.
  4. Potom těsto rozválíme do tvaru obdélníku a ten rozkrojíme na 5 pruhů. Pruhy nakrájíme tak, aby nám vznikly malé trojúhelníčky. Ty zasypeme sýrem, zarolujeme a přendáme na plech vystlaný pečícím papírem.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.

Sdílejte tenhle báječný recept na plněné rohlíčky s rychlou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!

zdroj: receptzasvakidan.blogspot.com