Smetanové špagety se zakysanou smetanou – nejlepší jaké jste kdy jedli!

V letních horkých dnech nemáme chuť strávit hodiny v kuchyni. Tento recept je právě proto na léto absolutně ideální. Je to snadné, rychlé a velmi, velmi výborné. Uvidíte, že si je budete chtít připravovat také v zimě.

Lahodná sýrová chuť a minutková příprava jsou naprosto neodolatelné aspekty, které budete chtít opakovat znovu a znovu.

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 150 g šunky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g sýra
  • sůl
  • mletý pepř
  • špetka muškátového ořechu

Postup

  1. Špagety uvaříme ve slané vodě podle pokynů na obalu.
  2. Scedíme, ale necháme si 100 ml vody z těstovin na omáčku.
  3. Zatímco se těstoviny vaří, na pánev nalijeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm nakrájený česnek po dobu cca 1 minuty.
  4. Přidáme muškátový oříšek a vodu z těstovin, v níž jsme si rozmíchali smetanu.
  5. Necháme převařit, přidáme těstoviny, šunku nakrájenou nadrobno a promícháme.
  6. Posypeme sýrem přímo na pánvi a podáváme.

Sdílejte recept na špagety se zakysanou smetanou i s přáteli! Určitě si také pochutnají!