Kuřecí řízky v tom nejlepším bramborovém těstíčku jaké jste kdy měli! Hotové za 20 minut!

Většina z nás je velkým fanouškem kuřecího masa v kombinaci v bramborovém, nebo v bramborákovém těstíčku. Není divu. Tato varianta je lahodnou volbou pro chutný oběd. Rodina si kuřecí maso v bramboráku zamiluje už po prvním ochutnání.

Pokud jste je ještě nevyzkoušeli, máte jedinečnou příležitost. S naším receptem se můžete do přípravy ihned pustit.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa
  • 4 ks brambor
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • Majonéza podle chuti
  • Pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí plátky jemně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Vysušíme přebytečnou vodu. Také solíme a opepříme.
  3. Smícháme majonézu, vejce, mouku, trochu soli a promícháme.Tuto směs smícháme s nastrouhanými bramborami.
  4. Poté maso obalíme v nastrouhaných bramborách. Vždy brambory k masu přitlačíme a úhledně uplácáme.
  5. Poklademe jednotlivé kusy na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme 3-4 minuty z obou stran.

Sdílejte tenhle super recept na lahodné kuřecí řízky i s vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají!