Lahodný dávno zapomenutý koláč z Melasy

Dávno zapomenutý koláč, který je připravený převážně z Melasy. Odtud, také pochází jeho název. Kuchaři, kteří dříve z Melasou pracovali od ní museli odhánět mouchy, tak moc je Melasa lahodná.

Navíc je zdraví prospěšná a pomáhá například při léčbě zácpy, podporuje růst vlasů a také udržuje zdravé kosti a zuby.

Ingredience

  • Forma na koláč
  • 1 šálek Melasy
  • 3/4 šálků horké vody
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 1 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/4 šálku tuku na pečení

Příprava

1)
Nejdříve abychom vytvořili spodní vrstvu, tak smícháme melasu, horkou vodu a jedlou sodu ve střední míse a důkladně promícháme. 

2)
Poté přidáme rozšlehané vejce a směs nalijeme do koláčové formy.

3)
Pokud chceme koláč i s polevou, tak si v míse smícháme hnědý cukr s moukou a poté směs nadrobíme navrch melasové vrstvy.

4)
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme po dobu 15 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 175 stupňů a pečeme dalších 30 minut.

zdroj: womendailymagazine.com