Masový závin z listového těsta s lahodnou chutí!

Komu by se chtělo zdlouhavě připravovat kynuté těsto a přemýšlet nad nějakou úchvatnou náplní? Dlouhé hodiny, které prostojíte u kuchyňské linky, rozhodně nejsou ničím lákavým.

Lámete si však hlavu, čím překvapit své blízké a přátelé? Připravte pro ně bleskurychlý masový závin z listového těsta.


Ingredience

– 50 g másla
– 1 velkou cibuli
– 1 stroužek česneku
– 2 lžíce nasekané petrželky
– 700 g vepřového mletého masa
– 2 lžičky hořčice
– 1 vejce
– 450 g listového těsta
– 3 natvrdo uvařená vejce
– sůl a pepř


Postup

1)

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

2)

Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.

3)

Na cibulce osmahneme mleté maso, přidáme hořčici a rozšlehané vejce (nechte trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.

4)

Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.

5)

Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.

6)

Na delších stranách obdélníku proveďte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zbylo, můžete jim závin dozdobit.

7)

Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).

Sdílejte tenhle báječný recept na masový závin i s vašimi přáteli!