Naducané domácí koblihy s nejlepší chutí!

Když dostanete chuť na poctivé koblížky, nemusíte hned vážit cestu do obchodu. Můžete si je jednoduše připravit i doma. Podle našeho receptu si jednoduše upečte ty nejlepší koblížky.

Dostanou Vás naprosto lahodnou chuti. Není na tom nic složitého a jejich vláčnost bude zbožňovat.


Ingredience

– 2 vejce
– 500 ml mléka
– 125 g másla
– 3 lžíce cukru
– 1, 5 lžičky soli
– 1 balení droždí
– ½ hrnku teplé vody


Postup

1)

Smícháme mléko, vodu, cukr a kvasnice. Až poté přidáme vejce.

2)

Přidáme rozpuštěné máslo a vše promícháme.

3)

Přidejte postupně mouku. Rozhodně ne najednou.

4)

Těsto překryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Nechte jej takto odpočívat zhruba hodinu, až hodinu a půl.

5)

Těsto pak vypracujte na tloušťku jednoho centimetru. Podle hrnečku, nebo sklenice si vytvarujte kroužky. Z takto připravených tvarů vypracujeme koblížky.

6)

Jednotlivé koblihy vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme do zlatavé barvy.

7)

Hotové koblížky odkládáme na ubrousek, který dokonale nasaje přebytečný tuk.

Sdílejte tenhle dokonalý recept na domácí koblihy i s vašimi přáteli!