Nejlepší domácí dezert s jahodami a šlehačkou!

Dopřejte si fantastické, ovocné pokušení v podobě krémového a lahodného dezertu. Jeho příprava není ani trochu náročná a tu jedinečně neodolatelnou chuť si naprosto zamilujete.

Po vychlazeném dezertu se jen zapráší. Pochutná si na něm úplně celá vaše rodina! 


Ingredience

Na korpus
bílků
– 8 lžic cukru
– 8 lžic mouky
– 2 dl horkého mléka

Na krém
-8 žloutků
– 8 lžic cukru
– 5 lžic hladké mouky
– 5 dl mléka
– 2 vanilkové cukry
– 250 g margarínu
– 500 g jahod
– 3 smetany ke šlehání


Postup

1)

Rozšleháme si bílky s cukrem a přidáme mouku. Jemně zamícháme a nalijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Pečeme pouze 20 minut 180 ° C. Až korpus vychladne, odstraňte papír a nalijte na chladné těsto horké mléko. Vrátíme zpátky na plech.

2)

Rozšleháme si žloutky s cukrem, přidáme mouku, 1 dl mléka a dobře promícháme. Zbývající mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a žloutky. Vznikne nám pudinková směs. Do vychlazeného pudinku přidáme margarín a jahody. Vše dobře promícháme.

3)

Vyšleháme si šlehačku.

4)

Na těsto naneseme bohatou vrstvu krému. Krém zahladíme tlustou vrstvou šlehačky.

Sdílejte tento fantastický recept na nejlepší domácí dezert s jahodami a šlehačkou i s vašimi přáteli!