Nejlepší kuřecí karbanátky připravené za 15 minut!

Kuřecí maso a pokrmy z něj připravované, jsou velmi oblíbenou položkou na veškerých jídelníčcích. Ale po čase je to pořád to samé dokola. Navíc se občas stane, že nás kuřecí maso zradí a jídlo je vysušené, nebo se chuť téměř vyvaří a vypeče.

Vyzkoušejte karbanátky podle našeho receptu, který je velmi snadný, téměř bezpracný a hlavně rychlý. Je doplněn o ovesné vločky. Ty jsou nejen zdrojem prospěšné vlákniny, ale karbanátkům zajistí dokonalou šťavnatost. Neotálejte a pusťte se do přípravy s námi.


Ingredience

– mleté kuřecí maso 500 g
– 1 vejce
– ½ šálku ovesných vloček
– ½ šálku mléka (nebo vody)
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– mletá paprika, sladká
– sůl
– pepř
– olej na smažení


Postup

1)

Vejce smícháme s mlékem a přidáme ke směsi ovesné vločky. Necháme odstát zhruba půl hodiny.

2)

Nakrájíme si na drobno cibuli, prolisujeme česnek a smícháme s masem.
1

3)

Přidáme k masové směsi nasáklé ovesné vločky, sůl, pepř a mletou papriku.
2

4)

Poctivě a důkladně prohněteme rukama.

5)

Na pánvi si rozpálíme olej. Na něj pak klademe jednotlivé karbanátky a smažíme po obou stranách, do krásné zlatavé barvy.

Sdílejte tenhle dokonalý recept na kuřecí karbanátky i s vašimi přáteli!