Nejlepší nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy!

Vyzkoušejte podle našeho jednoduchého receptu luxusní čokoládové řezy s vlašskými ořechy. Příprava je naprosto jednoduchá a chuť přímo famózní.

Tento rychlý dezert a šálek kávy vám dokonale a zaručeně kdykoliv zlepší náladu. Pochutná si úplně každý!


Ingredience

Toto množství vám postačí na plech o velikosti 31×19 cm.

– 60 g cukru
– 20 ml vody
– 25 g másla
– 60 g drcených sušenek
– 60 g mletých vlašských ořechů
– 10 g čokolády na vaření
– 2 lžíce kakaa

Poleva
– čokoláda na vaření
– 1 lžíce kakaa
– Stolní olej


Postup

1)

Cukr rozpusťte ve vodě. Jakmile začne hmota vařit, odstavte ji.

2)

Přidejte do teplé cukrové směsi máslo, sušenky a ořechy.

3)

Těsto rozdělte napůl. Do jedné poloviny přidejte rozpuštěnou čokoládu a kakao.

4)

Pečícím papírem si vyložte plech, nebo pekáček.

5)

Z tmavého i světlého těsta zvlášť, si připravte pomocí potravinářské folie pláty.

6)

Teď už Vám zbývá pouze těsto navrstvit do řezů.

7)

Začněte tmavou směsí a na ni navrstvěte připravenou směs světlou. Proces opakujte.

8)

Ve vodní lázni pak už připravte polevu z čokolády, kakaa a oleje.

9)

Polevu naneste na povrch řezů. Dobrůtku vložte do lednice a nechte ji chladit do druhého dne.

Tento dezert si bezpochyby zamilujete. Sdílejte jej proto i s vašimi přáteli!