Nejlepší domácí chléb z hrnečku s křupavou kůrkou a lahodnou jemnou chutí!

Lahodná chuť, křupavá kůrka a minimální práce s přípravou. Takto by se dal v kostce shrnout recept na náš dnešní hrnkový chleba. Vše je naprosto snadné a bude naprosto šokování tím, jak obyčejný chleba může chutnat.

Neotálejte a připravte hrnkový chleba své rodině ještě dnes. Nebudete litovat ani vteřinu.

Ingredience

  • 1 hrnek teplé vody
  • 1/4 hrnku mléka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 0,5 čajové lžičky cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky práškových kvasnic
  • 3 hrnky mouky

Postup

  1. Cukr a kvasnice nadrolíme do teplého mléka. Přidáme ke směsi teplou vodu a promícháme  Přilijeme olej.
  2. Přidáme mouku a sůl. Vypracujeme měkké, mírně lepivé těsto. Vylijte mísu olejem a do této mísy uložte těsto.
  3. Nakryjte ji kuchyňskou utěrkou a nechte těsto 1 hodinu na teplém místě. Vlijte trochu oleje do dlaně a trochu těsto prohněťte.
  4. Pak jej vložte do formy a nechte odstát alespoň 30 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu asi 40 minut.
  5. Vložte trochu vody do trouby do malé misky vedle chleba. Po upečení vyklopíme chleba z formy, zakryjeme a necháme vychladnout.

Sdílejte tenhle super recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!