Nejrychlejší domácí pizza z bílého jogurtu připravená za 30 minut!

Připravte na svou silvestrovskou párty, místo klasických jednohubek, tuto úžasně jednoduchou domácí pizzu. Je fantasticky rychlá a její těsto vůbec nemusíte nechávat kynout.

Díky kypřícímu prášku je pizza nadýchaná, vláčná, jemná a na povrchu křupavá. Naprosto se do ní zamilujete.


Ingredience

Na těsto

– 200 g hladké mouky
– 1 prášek do pečiva
– ½ lžičky soli
– 150 g jogurtu
– 5 polévkových lžic slunečnicového oleje

Na dresink
– 30 g rajčatového protlaku
– 1 lžíce kečupu
– 1 lžíce oleje
– 1 lžička oregána
– ¼ lžičky soli
– ¼ lžičky sladké papriky
– mletý pepř

Na zasypání podle chuti
– 200 g cukety
– 150 g čerstvé červené papriky
– 2 jarní cibulky
– 125 g mozarelly
– sůl a pepř


Postup

1)

Omyjte zeleninu a pokrájejte ji. Cibuli na kroužky, zbytek zeleniny a mozarelly na větší kousky. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Pečícím papírem si vyložte plech.

2)

Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Suroviny na těsto důkladně promíchejte. Těsto rozprostřete po plechu. Pizza z tohoto množství by měla být 30 cm. Lze ji udělat i větší, těsto však bude tenčí.

3)

Těsto potřete dresinkem. Zhruba 1 cm od krajů. Zasypte zbylými surovinami a vložte do trouby. Pečte do zlatova zhruba 25 minut.

Sdílejte tento báječný recept na domácí pizzu i s vašimi přáteli!