Nejlepší kompotované ovoce podle receptu našich babiček – připravené bez zaváření!

V létě si každý rád dopřeje osvěžující kompotované ovoce. Lahodné, ani ne moc sladké, ani ne moc kyselé, prostě a jednoduše vše tak akorát. A přesně proto Vám chceme ukázat náš dnešní fantastický recept.

Zamilujete si tu báječnou letní chuť, která uchvátí každou Vši chuťovou buňku.

Ingredience

  • 4 kg jakéhokoliv kvalitního, čistého, umytého ovoce
  • 1 kg cukru
  • Špetka salicilu
  • 1 litr vody

Postup

  1. Potřebujete dokonale čistý smaltovaný hrnec. Dokonale vyčistěte a vysterilizujte také zavařovací sklenice.
  2. Začněte svářet vodu s cukrem. Přidejte trochu ovoce a vařte minutu, nebo dvě. Ihned odstavte a lžící naskládejte ovoce do sklenic.
  3. Až poté přilejte šťávu. Zavíčkujte a vložte do páry. Po přepárování odvíčkujte a teprve teď přidejte salicylát. Znovu zavíčkujte a uskladněte

Sdílejte tenhle super recept na kompotované ovoce i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!