Znáte původní recepteru na lahodné tiramisu? My Vám ji prozradíme!

Možností, jak si udělat tiramisu, je nepřeberné množství. Každý jej připravuje trochu jinak a každý podle sebe. Původní receptura je však jedinečná a nezaměnitelná. Na tomhle receptu si pochutná úplně každý!

My Vám ji dnes přiblížíme. Budete opravdu velmi mile překvapeni!


Ingredience

– 4 žloutky
– 100 g moučkového cukru
– 500 g mascarpone sýr
– 250 ml smetany
– 2 balíky cukrářských piškotů
– 2 hrnky uvařené silné kávy


Postup

1)

Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem a nechte pěnovou směs vařit v páře, dokud nezhoustne. Trvá to zhruba 15-20 minut. Směs nechte vychladnout a přimíchejte mascarpone. Ušlehejte smetanu a také ji přidejte ke směsi. Vše důkladně promíchejte mixérem.

2)

Pokud potřebujete dvojnásobné množství, krém tvořte jednotlivě. Ve velkém množství Vám krém dokonale neztuhne.

3)

Uvařte si kávu a přidejte do ní rum. Piškoty nechte kávou s rumem nasáknout. Vyskládejte si vlhké piškoty na plech. Potřete směsí ze smetany a mascarpone. Pak vrstvu náplně zaskládejte dalšími piškoty. Opět potřete náplní. Pro ozdobu můžete zaprášit kakaem.

Nenechávejte si toto lahodné tiramisu pro sebe a sdílejte recept s Vašimi přáteli!