3 recepty na nejlepší krémy do vánočního cukroví

Vánoční cukroví má své kouzlo nejen díky receptům, které se dědí v rodinách po generace, ale také díky náplním, které dodávají jednotlivým kouskům osobitý charakter. Krémy dodají cukroví, jemnost, vláčnost a chuť, která se během několika dní krásně rozleží. Existují mnoho variací na různé krémy. V dnešním článku si ukážeme ty, které jsou univerzální a jednoduché na přípravu.

Jedná se o vanilkový máslový krém, který můžete použit téměř na cokoliv. Pařížský krém přináší slavnostní čokoládou chuť a krásně se rozleží. Ořechový krém doplní druhy vánočního cukroví, které se bez ořechů jen těžko obejdou.

Základní máslový krém

  • 250g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1-2 lžíce smetany nebo mléka

Postup

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Vyšleháme ho společně s moučkovým a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Pokud se vám zdá krém příliš hustý, tak přidejte lžíci smetany, nebo mléka.
  2. Můžete ho také obarvit a přidat do něj kakao, nebo citronovou kůru. Hodí se do lineckého cukroví, košíčků, banánků, nebo plněných rohlíčků.

Pařížský čokoládový krém

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200g hořké čokolády
  • 100g másla

Postup

  1. Smetanu zahřejeme téměř k varu a stáhneme z plotny. V horké smetaně následně rozpustíme nasekanou čokoládu. Krém necháme úplně vychladnout. Vložíme do lednice na nejméně 6 hodin.
  2. Do vychladlého základu zašleháme změklé máslo. Vznikne hladký a nadýchaný krém. Hodí se do košíčků, rolád, dortíčků a slavnostnějších druhů vánočního cukroví.

Ořechový krém

  • 150g másla
  • 120g moučkového cukru
  • 150g mletých ořechů
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce mléka

Postup

  1. Máslo společně s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Šleháme 5-7 minut. Krém by měl zbělat zvětšit svůj objem. Vmícháme jemně mleté ořechy a rum. Ořechy přidáváme po částech a vždy dobře zašleháme.
  2. Podle typu cukroví rozhodneme o hustotě krému. Pokud je krém příliš hustý přidáme trochu mléka. Necháme krátce odležet v lednici. Hodí se do lineckého cukroví, rolád, řezů, nebo nepečeného cukroví.

Sdílejte tenhle recept na nejlepší krémy do vánočního cukroví i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!