Pokud hledáte rychlý a chutný dezert, tak je tenhle krémový koláč s drobenkou jasnou volbou. Stačí vám jen několik základních surovin a během pár minut máte hotový dezert, na kterém si pochutná každý. Je krásně nadýchaný a vláčný. Kombinace jemného těsta a drobenky vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.
Tenhle dezert se hodí nejen jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, ale také jako sladká tečka k nedělní kávě. Jedná se o koláč, který vás nikdy nezklame. Můžete ho podávat posypaný moučkovým cukrem, nebo se sezonním ovocem.
Těsto
- 200g hladké mouky
- 200g cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 vejce
Drobenka
- 400g hladké mouky
- 250g másla
- 250g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Na dokončení
- 250 ml smetany ke šlehání
- moučkový cukr na posypání
Postup
- V míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Šleháme zhruba 2-3 minuty do hladkého těsta. Rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru rukama vypracujeme drobenku. Rovnoměrně ji nasypeme na těsto. Pečeme 20 minut na 180 stupňů. Drobenka by měla zezlátnout.
- Ihned po vyndání z trouby koláč rovnoměrně zalijeme smetanou. Necháme na plechu vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky, nebo řezy.
Sdílejte tenhle recept na krémový koláč s drobenkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






