Vláčná jogurtová bábovka s jemnou chutí – jednoduchá příprava

Pokud si chcete připravit rychlý a chutný moučník, tak je tahle jogurtová bábovka právě pro vás. Nevyžaduje složitý postup. Jogurt dodává bábovce jemnost, díky které se nevysuší ani po několika dnech. Velkou výhodou je, že bábovku můžete obměnit podle chuti a přidat do ní kousky čokolády, ovoce, nebo ořechy.

Jogurtovou bábovku zvládne připravit i začátečník. Stačí vám jen několik základních surovin a forma na bábovku. Samotná příprava nezabere více než 10 minut. Poté už jen stačí dát do trouby. Hodí se jako dezert k odpolednímu šálku kávy.

Ingredience

  • 150g bílého jogurt
  • 300g polohrubé mouky
  • 200g cukru krupice
  • 120 ml oleje
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup

  1. V míse vyšleháme vejce, cukr a vanilkový cukr do pěny. Přidáme olej, jogurt a důkladně promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a se špetkou soli.
  2. Po částech mouku přidáváme do těsta. Mícháme stěrkou, dokud nezískáme hladké těsto bez hrudek. Nyní můžete přidat citronovou kůru, kakao, nebo jiné suroviny dle chuti.
  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a uhladíme povrch. Pečeme 45-50 minut na 170 stupňů. Po upečené necháme vychladnout, vyklopíme na mřížku a posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na vláčnou jogurtovou bábovku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!