Plněné papriky s rajskou omáčkou – rychlá příprava

Plněné papriky patří mezi jídla, které v sobě nesou kouzlo naší kuchyně. Mnozí si tento pokrm pamatují z jídelen, od babiček, nebo z nedělního oběda. Masová směs, sladká paprika a rajská omáčka vytváří dokonalou harmonii chutí. Na přípravu vám stačí pár základních surovin a vznikne pokrm, který zasytí celou vaší rodinu.

Velkou výhodou je, že si omáčku můžete připravit podle vlastní chuti. Někdo má raději omáčku sladší a někdo zase kyselejší. Každý si může přizpůsobit plněné papriky podle sebe. Můžete je podávat s houskovým knedlíkem, nebo rýží. Dokáží na stůl přinést kousek domácí pohody.

Plněné papriky

  • 8 paprik
  • 500g mletého masa
  • 100g rýže
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře

Omáčka

  • 700 ml rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru (dle chuti)
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Rýži krátce předvaříme a smícháme s mletým masem, česnekem, cibulí, vejcem, solí, majoránkou a pepřem. U paprik odřízneme vršek. Odstraníme semínka a naplníme připravenou masovou směsí.
  2. V hrnci na oleji lehce osmahneme mouku a přidáme rajčatový protlak. Zalijeme vodou, nebo vývarem a rozmícháme do hladké omáčky.
  3. Vmícháme bobkový list, kuličky pepře, nové koření, osolíme a osladíme podle chuti. Plněné papriky vložíme do omáčky a dusíme na mírném plameni asi 40 minut, dokud maso není uvnitř měkké.

Sdílejte tenhle recept na plněné papriky s rajskou omáčkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!