Žloutkový krém patří mezi náplně, které vás nikdy nezklamou. Je jemný, hladký a přitom ne příliš sladký. Můžete ho využít v celé řádě receptů. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Krém má perfektní konzistenci a krásně drží tvar. Krém se také hodí na plnění vánočního cukroví. Můžete ho použít do lineckých a ořechový košíčků, řezů a věnečků.
Při přípravě je důležité dodržet několik tipů, díky kterým bude hladký a nadýchaný. Základem je opravdu pomalé šlehání ve vodní lázni, pokud teplotu zvýšíte až příliš, tak se může srazit. Pro výraznější chuť můžete přidat vanilku, nebo citronovou kůru.
Ingredience
- 250g másla
- 150g moučkového cukru
- 2 vejce
Postup
- Do hrnce dáme trochu vody, přivedeme k varu a položíme na něj misku, tak aby se nedotýkala hladiny. Do misky dáme vejce, moučkový cukr a začneme šlehat.
- Šleháme nad párou, dokud směs nezhoustne a nebude tvořit výrazné stopy. Po asi 8-12 minutách získáte hustou a krémovou pěnu. Odstavíme z lázně a necháme několik minut zchladnout.
- Studené máslo nakrájíme na tenké plátky. Pomalu po menších dávkách začneme zašlehávat do vaječné směsi. Šleháme, dokud krém nezíská hedvábně hladkou strukturu. Hotový krém by měl mít pevnou ale jemnou konzistenci.
Sdílejte tenhle recept na univerzální žloutkový krém i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






