Andělský nadýchaný perník – jemný a vláčný

Na rozdíl od klasického perníku je andělský perník známý svou jedinečnou lehkostí a nadýchaností. Tento dezert je jemný jako obláček a doslova se rozplývá na jazyku. Tajemství tohoto perníku spočívá v tom, že se do něj přidávají vejce a povidla, které mu dodávají vzdušnost a hebkou strukturu. Recept se hodí, pokud nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni.

Na přípravu vám stačí pár běžných surovin. Oblíbí si ho celá rodina. Recept je hrníčkový, takže se snadno zapamatuje a odměřování je velmi jednoduché. Hodí se jako rychlý dezert ke kávě, nebo čaji. S trochou marmelády se může stát ozdobou svátečního stolu.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce povidel
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 prášek do pečiva

Postup

  1. V míse smícháme vejce a cukr. Vyšleháme a vmícháme mléko, olej a povidla. V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
  2. Sypkou směs postupně po částech přidáváme do tekuté. Mícháme metličkou, nebo šlehačem. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek. Těsto by mělo mít spíše hustší konzistenci.
  3. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem o velikosti 30×40 cm. Pečeme na 170 stupňů asi 30-35 minut. Necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme také potřít marmeládou.

Sdílejte tenhle recept na andělský nadýchaný perník i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!