Na rozdíl od klasického perníku je andělský perník známý svou jedinečnou lehkostí a nadýchaností. Tento dezert je jemný jako obláček a doslova se rozplývá na jazyku. Tajemství tohoto perníku spočívá v tom, že se do něj přidávají vejce a povidla, které mu dodávají vzdušnost a hebkou strukturu. Recept se hodí, pokud nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni.
Na přípravu vám stačí pár běžných surovin. Oblíbí si ho celá rodina. Recept je hrníčkový, takže se snadno zapamatuje a odměřování je velmi jednoduché. Hodí se jako rychlý dezert ke kávě, nebo čaji. S trochou marmelády se může stát ozdobou svátečního stolu.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce povidel
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1 prášek do pečiva
Postup
- V míse smícháme vejce a cukr. Vyšleháme a vmícháme mléko, olej a povidla. V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
- Sypkou směs postupně po částech přidáváme do tekuté. Mícháme metličkou, nebo šlehačem. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek. Těsto by mělo mít spíše hustší konzistenci.
- Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem o velikosti 30×40 cm. Pečeme na 170 stupňů asi 30-35 minut. Necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme také potřít marmeládou.
Sdílejte tenhle recept na andělský nadýchaný perník i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






