Bramborové knedlíky plněné uzeným masem – rychlá příprava

Bramborové knedlíky s uzeným masem patří mezi pokrmy, které zasytí a jsou jednoduché na přípravu. Skvěle se hodí k nedělnímu obědu, nebo k běžnému vaření během týdne. Kombinaci bramborového těsta a uzeného masa si oblíbí každý. Jsou velmi oblíbené, díky tomu že vám na přípravu stačí několik základních surovin.

Dají se podávat různým způsobem ale nejčastěji se zelím a osmaženou cibulkou. Jsou krásně šťavnaté a syté. Skvěle také chutnají přelité máslem, nebo sádlem se škvarky. Pokaždé si je můžete připravit trochu odlišným způsobem.

Ingredience

  • 800g brambor
  • 250g hrubé mouky
  • 300g uzeného masa
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, poté je oloupáme a nastrouháme najemno. K bramborám přidáme vejce, většinu mouky a špetku soli.
  2. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš měkké, tak přidáme více mouky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, aby se dalo snadno zabalit do těsta.
  3. Z těsta odebereme menší kousky a tvarujeme placičky. Doprostřed každé vložíme část masa a spojíme okraje. Měla by vzniknout hladká kulička.
  4. Knedlíky lehce obalíme v mouce. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Jemně promícháme, aby se nepřichytili ke dnu. Vaříme 8-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Sdílejte tenhle recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!