Bramborové knedlíky s uzeným masem patří mezi pokrmy, které zasytí a jsou jednoduché na přípravu. Skvěle se hodí k nedělnímu obědu, nebo k běžnému vaření během týdne. Kombinaci bramborového těsta a uzeného masa si oblíbí každý. Jsou velmi oblíbené, díky tomu že vám na přípravu stačí několik základních surovin.
Dají se podávat různým způsobem ale nejčastěji se zelím a osmaženou cibulkou. Jsou krásně šťavnaté a syté. Skvěle také chutnají přelité máslem, nebo sádlem se škvarky. Pokaždé si je můžete připravit trochu odlišným způsobem.
Ingredience
- 800g brambor
- 250g hrubé mouky
- 300g uzeného masa
- 1 vejce
- špetka soli
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, poté je oloupáme a nastrouháme najemno. K bramborám přidáme vejce, většinu mouky a špetku soli.
- Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš měkké, tak přidáme více mouky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, aby se dalo snadno zabalit do těsta.
- Z těsta odebereme menší kousky a tvarujeme placičky. Doprostřed každé vložíme část masa a spojíme okraje. Měla by vzniknout hladká kulička.
- Knedlíky lehce obalíme v mouce. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Jemně promícháme, aby se nepřichytili ke dnu. Vaříme 8-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Sdílejte tenhle recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






