Čokoládový máslový krém – nadýchaný a jemný

Čokoládový krém patří k těm nejoblíbenějším náplním. Zvýrazní chuť každého dezertu. Tenhle krém se hodí k plnění různých dezertů. Můžete ho také použít na zdobení, protože skvěle drží tvar. Vyniká svou jemnou a harmonickou chutí. Struktura je hladká, sametová a samotný krém se velmi dobře roztírá. Po vychlazení získá pevnost, která umožňuje zdobení.

Překvapí vás svou jednoduchou přípravou. Výsledek přitom působí jako od cukráře. Má skvělou chuť a ideální konzistenci. Krém se také skvěle hodí k naplnění různých druhý domácího cukroví. Lze ho použít na plnění trubiček, laskonek nebo slepovaného cukroví.

Ingredience

  • 250g másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 120g moučkového cukru
  • 3 vejce

Postup

  1. Vejce, moučkový cukr a kakao dáme do mísy. Postavíme nad hrnec s mírně vroucí vodou. Dno mísy se nesmí dotýkat hladiny. Šleháme nad vodní párou asi 15 minut.
  2. Směs by měla získat světlou barvu, objem a hustší konzistenci. Stáhneme z vodní lázně a necháme zcela vychladnout. Do studené hmoty postupně zašleháme změklé máslo.
  3. Šleháme, dokud nám nevznikne hladký a jemný krém. Je důležité nechat směs opravdu vychladnout, protože by jinak roztekla máslo a vzniknul by krém, který je řídký a oddělený.

Sdílejte tenhle recept na nadýchaný čokoládový máslový krém i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!