Domácí bramborový chléb s křupavou kůrkou! Lepší než kupovaný!

Hledáte recept na domácí chléb? Tak to se vám bude líbit recept, který si představíme v dnešním článku. Ukážeme si, jak si můžete připravit svůj vlastní domácí chléb s bramborového těsta, který chutná mnohem lépe, než ten kupovaný z obchodu. 

Neváhejte a připravte si tenhle domácí chléb ještě dnes! Samotná příprava vám zabere jen chvilku a uvidíte, že si ho zamiluje celá rodina a budete se k němu rádi vracet! 

Ingredience

  • 2-3 středně velké brambory 
  • 4 hrnky pšeničné chlebové mouky 
  • 2 lžíce droždí 
  • 50ml vody 
  • 1 lžička cukru 
  • 2 lžíce soli 

Postup

  1. V míse smícháme 4 lžičky mouky, droždí, lžičku cukru a zalijeme 50ml vody. Počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. Hotový kvásek smícháme s mouku, přidáme 2-3 středně velké, uvařené brambory, které ještě předtím nastoruháme a sůl. 
  3. Uhněteme těsto, které posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme na několik hodin kynout. 
  4. Plech vysypeme mouku. Z hotové těsta vytvoříme bochník a dáme ho na plech. Necháme ještě 20 minut kynout. 
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dozlatova. Máme hotovo! Dobrou chuť!   


Sdílejte tenhle úžasný recept na domácí chléb z bramborové těsta s Vašimi přáteli!
Určitě si také pochutnají!