Domácí kváskový chléb s nejjednodušší přípravou a vynikající chutí!

Chcete si připravit domácí chléb a nechcete s jeho přípravou strávit celé odpoledne? Tak vyzkoušejte tenhle luxusní domácí chléb s báječnou chutí a velice snadnou přípravou. Hotový je během několika málo minut a vystačíte se základními surovinami. 

Neváhejte a připravte si tenhle lahodný domácí chléb s křupavou kůrkou ještě dnes. Zamiluje si ho celá vaše rodina a jistě se k němu budete rádi vracet. Tenhle domácí chléb je prostě fantastický. 

Ingredience

  • 500g mouky
  • 25g cukru 
  • 20g droždí
  • 50g kukuřičné mouky 
  • 250ml vody 
  • špetka soli

Postup

  1. V míse smícháme trochu vody, cukr a droždí. Počkáme, dokud se nevytvoří kvásek. 
  2. Prosejeme moukou a přidáme špetku soli. Uhněteme jednotné těsto. 
  3. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 1,5 hodiny nakynout. 
  4. Z hotového těsta vytvarujeme bochník. Ten dáme na plech a necháme ještě 30 minut nakynout. 
  5. Do trouby dáme 2 šálky vody a nad ně položíme plech s chlebem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 15-20 minut. Poté vyndáme šálky s vodou a pečeme dalších 5-10 minut. Máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí křupavý chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!