Langoše patří mezi velmi oblíbené slané pokrmy. Křupavý povrch a nadýchaný vnitřek jsou dokonalým základem pro česnek, sýr, kečup, nebo zakysanou smetanu. Příprava klasických langošů vyžaduje kynuté těsto a dlouhé kynutí. Tato varianta domácích langošů se hodí, když nemáte mnoho času a nechcete čekat hodinu na vykynutí.
Díky použití jogurtu a prášku do pečiva je těsto připravené během chvilky. Velkou výhodou domácích langošů je, že je můžete připravit přesně podle své chuti. Těsto je krásně vláčné a snadno se s ním pracuje. Hodí se jako svačina, nebo rychlá večeře.
Ingredience
- 250g hladké mouky
- 250g bílého jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- olej na smažení
Postup
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmícháme bílý jogurt a vypracujeme hladké těsto. Když je těsto příliš lepivé, tak přidáme trochu více mouky.
- Hotové těsto rozdělíme ne 6 dílů. Každý z nich rozválíme, nebo rukama roztáhneme do tvaru placky. Na pánvi rozpálíme dostatečnou vrstvu oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Zhruba 2-3 minuty z každé strany.
- Hotové langoše pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Podáváme potřené česnekem, posypané sýrem a dochucené kečupem, nebo zakysanou smetanou.
Sdílejte tenhle recept na jednoduché langoše bez kynutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






