Domácí langoše bez kynutí – jednoduchá příprava

Langoše patří mezi velmi oblíbené slané pokrmy. Křupavý povrch a nadýchaný vnitřek jsou dokonalým základem pro česnek, sýr, kečup, nebo zakysanou smetanu. Příprava klasických langošů vyžaduje kynuté těsto a dlouhé kynutí. Tato varianta domácích langošů se hodí, když nemáte mnoho času a nechcete čekat hodinu na vykynutí.

Díky použití jogurtu a prášku do pečiva je těsto připravené během chvilky. Velkou výhodou domácích langošů je, že je můžete připravit přesně podle své chuti. Těsto je krásně vláčné a snadno se s ním pracuje. Hodí se jako svačina, nebo rychlá večeře.

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 250g bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • olej na smažení

Postup

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmícháme bílý jogurt a vypracujeme hladké těsto. Když je těsto příliš lepivé, tak přidáme trochu více mouky.
  2. Hotové těsto rozdělíme ne 6 dílů. Každý z nich rozválíme, nebo rukama roztáhneme do tvaru placky. Na pánvi rozpálíme dostatečnou vrstvu oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Zhruba 2-3 minuty z každé strany.
  3. Hotové langoše pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Podáváme potřené česnekem, posypané sýrem a dochucené kečupem, nebo zakysanou smetanou.

Sdílejte tenhle recept na jednoduché langoše bez kynutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!