Domácí sekaná jako od babičky – báječná chuť

Domácí sekaná patří mezi klasiky naší kuchyně. Většina lidí ji má spojenou s rodinným obědem, nebo nedělním pohoštěním. Příprava tohoto pokrmu je překvapivě jednoduchá. Stačí vám několik základních surovin, které už máte doma. Chuť sekané je jemná a přitom velmi výrazná. Hodí se na všední den i slavnostní příležitost.

Kombinace mletého masa, cibule a koření vytváří dokonalou harmonii chutí. Šťavnatost dodá namočený rohlík a vejce. Maso se díky ním nesype a krásně drží tvar. Při pečení se na povrchu vytvoří lehce křupavá kůrka. Uvnitř je sekaná měkká a vláčná. Zvládne ji připravit i začátečník.

Ingredience

  • 500g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 150 ml mléka
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř a majoránka
  • trochu strouhanky na zahuštění

Postup

  1. Rohlík namočíme do mléka a počkáme, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme a trošce oleje, nebo sádla pro zesládnutí.
  2. V míse smícháme maso, vymačkaný rohlík, vejce, cibuli a česnek. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti. Všechny suroviny dobře promícháme rukama. Pokud je směs řídká, tak přidáme strouhanku.
  3. Ze směsi vytvoříme válec, který položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 45-50 minut na 180 stupňů, dokud sekaná nezezlátne a nevytvoří se na ní krásná kůrka.

Sdílejte tenhle recept na domácí sekanou jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!