Drobenkový koláč s jablky patří mezi nejoblíbenější moučníky. Jeho samotná příprava nezabere mnoho času. Zvládne ho připravit i ten, kdo s pečením teprve začíná. Kombinace křehké drobenky a šťavnatých jablek vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí. Tenhle koláč je klasika, který nikdy nezklame. Voní po skořici a má zlatavou, křupavou krustu.
Jablka dodávají koláči vláčnost a zůstává díky ním vláčný i druhý den. Můžete si ho vychutnat společně s odpoledním šálkem kávy, nebo čaje. Hodí se také na víkendové pečení, když máte chuť na něco sladkého a domácího.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku másla
- 1 vejce
- 4 jablka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku skořice
Postup
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme rozpuštěné máslo a promneme prsty, dokud nám nevznikne sypká směs. Pokud se směs zdá příliš suchá, tak přidejte ještě trochu másla.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy a promícháme se skořici a vanilkovým cukrem. Když se vám jablka zdají hodně šťavnatá, tak je můžete ještě lehce vymačkat.
- Polovinu drobenky nasypeme na vymazaný a vysypaný plech, rozprostřeme na ní nastrouhaná jablka a přikryjeme zbytkem drobenky. Navrch můžeme pokapat trochou másla. Pečeme 30-35 minut na 180 stupňů. Posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na nadýchaný drobenkový koláč s jablky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






