Dvoubarevná bábovka připravená bez mléka a vajec za 35 minut! Chutná vážně fantasticky!

Připravte své rodině a blízkým tuto dvoubarevnou bábovku. Uvidíte, že nebudou věřit vlastním očím. Všichni Vás budou podezírat z toho, že jste ji určitě koupili. Vy však díky našemu dnešnímu receptu však budete vědět, jak na to a zjistíte, že příprava je naprosto snadná.

Pusťte se do dvoubarevné bábovky bez mléka a vajec ještě dnes.

Kakaová část

  •  4 polévkové lžíce kakaa
  • 150 gramů cukru
  • 180 g mouky
  • Půl prášku do pečiva s lžičkou octa
  • Špetka soli
  • vanilková esence
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml oleje + 2 polévkové lžíce oleje (odděleně)

Svétlá část

  • 100 g cukru
  • 200 g mouky
  • Půl prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 240 ml horké vody
  • Vanilková esence
  • 60 ml oleje

Postup

  1. Potřebujete 2 misky pro přípravu těst. Začněte mícháním suchých složek, pro obě části v oddělených miskách a také odděleně míchání mokrých složek probíhá stejným způsobem.
  2. Pak propojte složky dohromady u obou částí odděleně. Máte tedy pořád světlé a tmavé těsto.
  3. Nyní už jen nalejte střídavě do bábovkové vymazané a vysypané bábovkové formy.
  4. Vložte do trouby na dobu 35 až 40 minut. Pečte při 170 stupních – zkontrolujte pomocí špejle.

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí bábovku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!