Domácí knedlíky patří mezi klasiku naší kuchyně a málokterý nedělní oběd se bez nich obejde. Podávají se ke svíčkové, rajské, nebo guláši. V dnešním článku si ukážeme jednoduchý trik na jejich přípravu v hrnečcích. Vyhneme se tak zdlouhavému tvarování těsta a složitému vaření ve vodě. Na přípravou těsta využijeme starší rohlíky, které by jinak skončily v koši.
Tenhle recept je vhodný pro začátečníky, protože vyžaduje jen několik základních surovin. Knedlíky se navíc nerozvaří, ani nerozpadnou, díky přípravě přímo ve formě. Hrníčky zajistí udržení tvaru a také rovnoměrně prohřátí těsta.
Ingredience
- 4 starší rohlíky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje
- petržel (volitelné)
Postup
- Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmícháme vejce, mléko a olej. Místo oleje můžeme použít máslo.
- Promícháme a vypracujeme polotuhé těsto. Přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekanou petržel.
- Připravíme si 4 menší hrníčky, které vymažeme máslem a vysypeme moukou, Těsto dáme do 2/3 výšky hrníčku. Vložíme do hrnce s vodou, přikryjeme a vaříme na mírném plameni 25-30 minut. Knedlíky odděláme od stěn hrnečku a vyklopíme.
Sdílejte tenhle recept na hrníčkové knedlíky ze starších rohlíků i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






