Bábovka patří mezi domácí moučníky, které snad nikdy neomrzí. Každý rodina má svůj recept, který se dědí z generace na generaci. Ořechová bábovka vyniká svou jemnou chutí a krásnou vůní. Mleté ořechy dodávají těstu vláčnost a příjemnou texturu. Jedná se o dezert, který se hodí k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje.
Na přípravu nepotřebujete váhu ani složité suroviny. Nejlépe chutná druhý den, kdy se všechny chutě krásně rozleží. Recept se hodí, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Provoní celou domácnost ořechovou vůní.
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- špetka skořice
Postup
- Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a promícháme. Vmícháme moukou smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a skořici.
- Všechny suroviny dobře promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme mouku, nebo strouhankou.
- Těsto nalijeme do formy. Pečeme 40-45 minut na 170 stupňů, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Po upečení necháme pár minut vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte tenhle recept na hrnkovou ořechovou bábovku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






