Hrnkové čokoládovo-banánové muffiny – nadýchané a vláčné

Muffiny patří mezi oblíbené dezerty, díky jejich jednoduché přípravě. Kombinace banánů a čokolády vytváří dokonalou harmonii chutí. Vláčné těsto v kombinaci s čokoládou a banány provoní celou vaší kuchyni. Těsto je navíc připravené bez složitého postupu. Stačí pouze smíchat suché a mokré suroviny dohromady.

Hotový dezert se hodí k šálku odpolední kávy, nebo čaje. Můžete je také připravit jako rychlé a chutní pohoštění pro nečekanou návštěvu. Muffiny navíc můžete upravit podle chuti a přidat do nich ořechy, kokos, kousky bílé čokolády, nebo trochu skořice.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 zralé banány
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku nasekané čokolády
  • špetka soli

Postup

  1. Zralé banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši. V míse důkladně smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr a špetku soli.
  2. V druhé míse vyšleháme vejce s olejem a vmícháme kaši z banánů. Vzniklou tekutou směs přidáme k suché. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přidáme do těsta.
  3. Připravíme si formu na muffiny s papírovými košíčky. Naplníme je do dvou třetin těstem. Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů. Jestli jsou dostatečně propečené zkontrolujeme špejlí.

Sdílejte tenhle recept na čokoládovo-banánové muffiny i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!