Jablečný koláč ze základních surovin s nejlepší jemnou chutí!

Máte rádi jablka? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o vážně luxusní domácí jablečný koláč s tou nejlepší jemnou chutí. Pochutná si na něm celá vaše rodina!

Uvidíte, že si tenhle jablečný dezert zamilujete po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. Na jeho přípravu si vystačíte se základními surovinami. Navíc je hotový během chvilky. Chutná fantasticky!

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 100g cukru krystal
  • 120g margarínu
  • 3 vejce
  • 50g moučkového cukru
  • kypřící prášek
  • jablka
  • špetka skořice

Postup

  1. Nejdříve si dohromady promícháme kypřící prášek s moukou. Poté přidáme vejce, cukr moučka a margarín.
  2. Velmi důkladně promícháme, dokud. nám nevznikne jednotné těsto.
  3. V druhé nádobě si smícháme nastrouhaná jablka s cukrem krupice. Jablka zbavíme šťávy. Dochutíme skořicí.
  4. Těsto si rozdělíme na dvě časti a vyválíme. Jednu část dáme na plech a posypeme ho strouhanými jablky. Druhou část těsta položíme na jablka.
  5. Dáme do trouby a pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů. Máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí jablečný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!