Jahodové řezy s tvarohovým krémem – rychlý a chutný dezert

Pokud hledáte jednoduchý recept na chutný dezert, tak jsou tyhle jahodové řezy s tvarohovým krémem  jasnou volbou. Kombinace jahod, tvarohového krému a nadýchaného těsta vytváří harmonii chutí. Jedná se o neodolatelný dezert pro každou příležitost. 

Tenhle osvěžující dezert je skvělý jako pohoštění pro návštěvu. Pojďme si společně ukázat, jak si můžete připravit tyhle úžasné jahodové řezy s tvarohovým krémem. 

Těsto

  • 200g polohrubé mouky 
  • 200g krupicového cukru
  • 6 vajec 

Krém

  • 250g tvarohu 
  • 130g rostlinného tuku 
  • 1 zakysaná smetana 
  • moučkový cukr 

Poleva

  • 2 balení želatiny 
  • jahody 

Postup

  1. Cukr a vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku. Plech vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme na plech.
  2. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut. Necháme vychladnout. Připravíme si krém. Vyšleháme tvaroh, máslo a vmícháme zakysanou smetanu. 
  3. Podle chuti přidáme moučkový cukr. Želatinu si připravíme podle návodu. Na korpus natřeme krém, pokládáme jahody a vychladlou želatinu. Dáme vychladit do lednice. 

Sdílejte tenhle recept na domácí jahodové řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!