Karlovarský knedlík patří mezi nejznámější přílohy. Je oblíbený pro svou jemnou chuť a nadýchanou strukturu. Na rozdíl od klasického houskového knedlíků, obsahuje více pečiva a méně mouky, díky tomu je mnohem lehčí a nadýchanější. Tenhle druh knedlíku se skvěle hodí k tradičním omáčkám, jako je svíčková, nebo rajská.
Opečené rohlíky a jemné těsto dodávají knedlíku krásně měkkou ale zároveň pevnou konzistenci. Při krájení se nerozpadá. Přidáním nasekané petrželky získá knedlík svěží chuť. Příprava není složitá a zvládne ji i začátečník. Je důležité knedlík dostatečně zabalit, aby se při vaření nerozvařil.
Ingredience
- 5 rohlíků nebo housek
- 250g hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 hrst nasekané petrželky
- trochu másla na opékání
Postup
- Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a lehce je opečeme na pánvi s trochou másla. Měly by být zlatavé. V míse vyšleháme vejce s mlékem. Přidáme sůl a mouku.
- Nakonec vmícháme opečené kostičky pečiva a nasekanou petrželku. Těsto rozdělíme na dvě části. Každou položíme na potravinářskou folii a vytvarujeme váleček. Pevně zabalíme a konce zatočíme.
- Vložíme do vroucí vody a vaříme 25-30 minut. Během vaření knedlíky jednou otočíme. Pokud místo folie používáte rukáv, nebo utěrku, tak ji pevně svažte provázkem. Po uvaření rozbalíme a nakrájíme.
Sdílejte tenhle recept na karlovarský knedlík jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






