Kávový máslový krém – jemný a nadýchaný

Kávový krém patří mezi klasické krémy, které mají výraznou a přitom jemnou chuť. Skvěle se hodí vánočního cukroví. Můžete ho použít do lineckých koleček, plněných rohlíčků, košíčků, trubiček, nebo jako náplň do drobných dortíčků a řezů. Má velmi bohatou chuť i v malém množství. Kombinace másla, kávy a cukru vytváří sametový a hladký krém.

Krém má příjemné aroma a dodá cukroví slavnostní nádech. Pokud chcete, aby se nesrazil, tak musí být káva vždy vychladlá, než ji začnete přidávat másla. Je velmi důležité kávu přidávat pomalu, díky tomu zůstane krém jemný a krásně se spojí.

Ingredience

  • 150g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce instantní kávy
  • 1-2 lžíce horké vody

Postup

  1. Kávu dáme do mísy a zalijeme horkou vodou. Měla by se úplně rozpustit. Necháme ji vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky. Dám ho do mísy s moučkovým cukrem.
  2. Šleháme zhruba 5-7 minut, dokud směs není nadýchaná. Pokud chceme, aby byl krém vzdušnější, tak šleháme déle na nižší otáčky. Po lžičkách přidáváme studenou kávu.
  3. Vždy lehce zašleháme, pokud kávu přidáme najednou, tak by se krém mohl rozpojit. Hotový krém umístíme na 10-15 minut do lednice, aby se lehce zpevnil. Stačí ho nanášet v tenčí vrstvě, protože má výraznou chuť.

Sdílejte tenhle recept na kávový máslový krém s jemnou chutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!