Kefírová buchta z hrnečku – jemná a vláčná

Kouzlo kefírové buchty spočívá v její jednoduché přípravě. Na její přípravu nepotřebujete žádné složité suroviny ani trávit hodiny v kuchyni. Stačí vám pár základních ingrediencí a během chvilky vykouzlíte jemnou a nadýchanou buchtu, která provoní celou vaší domácnost. Kefír dodává tomuto dezertu specifickou chuť.

Těsto je krásně vláčné a nevysychá tak rychle, jako u jiných moučníků. Kefír zajistí, že buchta vyběhne bez velké námahy. Jedná se o recept, který je vhodný pro začátečníky. Můžete ji upéct jen tak, nebo polít čokoládovou polevu a přidat do ní ovoce či kakao. Hodí se k odpolednímu šálku kávy.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek kefíru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Postup

  1. V míse smícháme olej, kefír, vejce, vanilkový cukr a cukr krupice. Metličkou, nebo šlehačem vše dobře promícháme. Měly by vzniknout hladká tekutá směs. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Sypkou směs postupně přidáváme do tekuté. Mícháme metličkou, nebo na nižší otáčky mixéru. Připravíme si plech, nebo pekáček o velikosti zhruba 20×30 cm, který vyložíme pečícím papírem.
  3. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 30-35 minut na 180 stupňů. Zkontrolujeme špejlí, když vyjde suchá, tak je buchta hotová. Posypeme moučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou.

Sdílejte tenhle recept na vláčnou kefírovou buchtu z hrnečku i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!