Kokosové řezy patří mezi nejoblíbenější domácí dezerty. Dokonale v sobě spojují chuť čokolády a kokosu. Příprava je velmi jednoduchá. Zvládne ji i ten, kdo s pečením teprve začíná. Výsledný dezert přitom vypadá i chutná, jako z cukrárny. Je složený z kakaového korpusu, sladké kokosové vrstvy a lesklé čokoládové polevy.
Jedná se o ideální dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Hodí se také, jako sladká tečka po nedělním obědě. Kondenzované mléko dodává kokosové vrstvě krémovou chuť. V lednici vydrží několik dní a s každým dnem je jejich chuť lepší.
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
Kokosová vrstva
- 200g strouhaného kokosu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 2 lžíce másla
Poleva
- 150g čokolády na vaření
- 2 lžíce másla
Postup
- V míse smícháme vejce, cukr a mléko. Přidáme kakao, olej, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme kokosovou vrstvu. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme kokos a kondenzované mléko. Krátce prohřejeme za stalého míchání, aby se směs spojila.
- Ještě teplou ji rozetřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Rozpustíme čokoládu s máslem. Vzniklou polevu nalijeme na kokosovou vrstvu a rozetřeme. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 1-2 hodiny.
Sdílejte tenhle recept na kokosové řezy bounty s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






