Kokosové řezy bounty – jednoduchá příprava

Kokosové řezy patří mezi nejoblíbenější domácí dezerty. Dokonale v sobě spojují chuť čokolády a kokosu. Příprava je velmi jednoduchá. Zvládne ji i ten, kdo s pečením teprve začíná. Výsledný dezert přitom vypadá i chutná, jako z cukrárny. Je složený z kakaového korpusu, sladké kokosové vrstvy a lesklé čokoládové polevy.

Jedná se o ideální dezert k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Hodí se také, jako sladká tečka po nedělním obědě.  Kondenzované mléko dodává kokosové vrstvě krémovou chuť. V lednici vydrží několik dní a s každým dnem je jejich chuť lepší.

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Kokosová vrstva

  • 200g strouhaného kokosu
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce másla

Poleva

  • 150g čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. V míse smícháme vejce, cukr a mléko. Přidáme kakao, olej, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme kokosovou vrstvu. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme kokos a kondenzované mléko. Krátce prohřejeme za stalého míchání, aby se směs spojila.
  3. Ještě teplou ji rozetřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Rozpustíme čokoládu s máslem. Vzniklou polevu nalijeme na kokosovou vrstvu a rozetřeme. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 1-2 hodiny.

Sdílejte tenhle recept na kokosové řezy bounty s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!