Vůně mysliveckých knoflíků se při pečení bude linout celou vaší kuchyní. Tohle cukroví kombinuje máslové těsto, ořechy a lehce karamelový sníh. Vyjímá se nejen na vánočním stole ale můžete si ho připravit i jako sladkou tečku k šálku odpolední kávy. Jedná se o recept, který se dědí z generaci na generaci. Připravit je zvládne i začátečník.
Křehké těsto v kombinaci s ořechovým sněhem vytváří dokonalou kombinaci chutí a struktur. Velkou výhodou je, že se po rozležení ještě zjemní, takže jsou ideální i na pečení dopředu. Na stole se po nich vždy zapráší.
Těsto
- 300g hladké mouky
- 200g másla
- 100g moučkového cukru
- 2 žloutky
- půlky ořechů na ozdobu
Náplň
- 2 bílky
- 140g cukru krupice
- 150g mletých ořechů
Postup
- V míse smícháme mouku, moučkový cukr, máslo a žloutky. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 mm a vykrajujeme kolečka. Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Po částech zašleháme cukr krupici. Nakonec vmícháme mleté ořechy.
- Kolečka pokládáme na plech s pečícím papírem. Na každé kolečku dáme malou lžičku ořechového sněhu a kousek ořechu. Pečeme 20 minut na 160 stupňů, dokud knoflíky lehce nezezlátnou.
Sdílejte tenhle recept na jednoduché myslivecké knoflíky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






