Křehké šlehačkové kremrole s jemnou chutí – rychlá příprava

Tyhle domácí šlehačkové kremrole kombinují křehké těsto a nadýchanou náplň. Jedná se o klasický zákusek, který potěší všechny milovníky sladkých dezertů. Jejich příprava není vůbec složitá. Základem je jednoduché těsto ze smetany a másla. Těsto je krásně vláčně a velmi snadno se s ním pracuje.

Šlehačková náplň je krásně nadýchaná a dodává kremrolím elegantní vzhled. Stačí vám několik základních surovin a trochu času. Můžete je podávat jako pohoštění pro návštěvu, nebo si je vychutnat s odpoledním šálkem kávy.

Těsto

  • 250g hladké mouky
  • 250g másla
  • 200 ml smetany ke šlehaní
  • špetka soli

Náplň

  • 200g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • špetka soli
  • několik kapek citronové šťávy

Postup

  1. Prosejeme mouku do mísy a přidáme špetku soli. Máslo nakrájené na kostičky zapracujeme s moukou. Nalijeme smetanu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme a necháme 1 hodinu odležet v lednici.
  2. Těsto rozválíme na plát tlustý 3 mm. Nakrájíme ne proužky, které jsou široké 2-3 cm. Proužky namotáme na kovové trubičky. Pokládáme na plech. Pečeme 12-15 minut na 200 stupňů.
  3. Necháme vychladnout a stáhneme z trubiček. Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh pevný.
  4. Přidáme pár kapek šťávy z citronu. Dáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé trubičky. Kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte tenhle recept na křehké šlehačkové kremrole i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!