Křupavé domácí bramboráky jako od babičky – báječná chuť

Domácí bramboráky patří mezi klasiky naší kuchyně. Vůně česneku a smažených brambor, dokáže navodit domácí atmosféru. Jedná se o velmi jednoduchý pokrm. Jejich obliba přetrvává po desítky let. Najdeme je v jídelnách, nebo na vesnických slavnostech ale nic se nevyrovná chuti domácích bramboráků. Můžete tak ovlivnit jejich chuť a křupavost.

Navíc do těsta můžete přidat suroviny dle chuti a připravit si klasickou, nebo odlehčenou verzi. V dnešním článku si ukážeme recept na dokonalé křupavé bramboráky. Na stole se po nich jen zapráší. Hodí se jako rychlá večeře, nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu.

Ingredience

  • 800g brambor
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory nejdříve oloupeme a nastrouháme najemno. Když pustí hodně vody, tak část slijeme, aby nebylo těsto příliš řídké. Pokud chceme křupavější bramboráky, tak můžeme část nastrouhat nahrubo.
  2. K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Měla by nám vzniknout kompaktní hmota.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Lžící pokládáme na pánev malé kousky těsta. Rozetřeme do tenké placky. Smažíme dozlatova z obou stran. Necháme okapat na papírovém ubrousku.

Sdílejte tenhle recept na křupavé domácí bramboráky jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!