Domácí bramboráky patří mezi klasiky naší kuchyně. Vůně česneku a smažených brambor, dokáže navodit domácí atmosféru. Jedná se o velmi jednoduchý pokrm. Jejich obliba přetrvává po desítky let. Najdeme je v jídelnách, nebo na vesnických slavnostech ale nic se nevyrovná chuti domácích bramboráků. Můžete tak ovlivnit jejich chuť a křupavost.
Navíc do těsta můžete přidat suroviny dle chuti a připravit si klasickou, nebo odlehčenou verzi. V dnešním článku si ukážeme recept na dokonalé křupavé bramboráky. Na stole se po nich jen zapráší. Hodí se jako rychlá večeře, nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu.
Ingredience
- 800g brambor
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- olej na smažení
Postup
- Brambory nejdříve oloupeme a nastrouháme najemno. Když pustí hodně vody, tak část slijeme, aby nebylo těsto příliš řídké. Pokud chceme křupavější bramboráky, tak můžeme část nastrouhat nahrubo.
- K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Měla by nám vzniknout kompaktní hmota.
- Na pánvi rozehřejeme olej. Lžící pokládáme na pánev malé kousky těsta. Rozetřeme do tenké placky. Smažíme dozlatova z obou stran. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
Sdílejte tenhle recept na křupavé domácí bramboráky jako od babičky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






