Křupavé domácí rohlíky jako z pekárny – nadýchané a vláčné

Vůně domácích rohlíků má své kouzlo, které u těch kupovaných nenajdete. Není nic lepšího, než vůně čerstvě upečeného pečiva, která se line celou domácností. Navíc jejich příprava není vůbec složitá. Stačí jen pár základních surovin a trocha vaší trpělivosti. Jedná se o jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečník.

Uvidíte, že jakmile jednou ochutnáte domácí pečivo, tak se k tomu kupovanému už nevrátíte. Rohlíky jsou měkké, nadýchané a vláčné. Na stole se po nich jenom zapráší. Výsledek je mnohem chutnější, než rohlíky z obchodu.

Ingredience

  • 500g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 60g másla
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 lžičky soli
  • vejce na potření
  • mák, kmín, nebo sůl na posypání

Postup

  1. V míse smícháme vlažné mléko, cukr a rozdrobíme droždí. Počkáme 10-15 minut, než vzejde kvásek. Ve větší míse smícháme mouku a sůl. Přidáme rozpuštěné máslo a kvásek.
  2. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Těsto by měl zdvojnásobit objem. Rozdělíme na 12 dílů. Vyválíme do trojúhelníku a smotáme do tvaru rohlíku.
  3. Dáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem posypeme mákem, kmínem, nebo solí. Pečeme 15 minut na 200 stupňů.

Sdílejte tenhle recept na křupavé domácí rohlíky jako z pekárny i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!