Litá buchta s broskvemi a tou nejlepší jemnou chutí!

Máte rádi rychlé a chutné dezerty? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu luxusní litou buchtu s broskvemi s tou nejlepší jemnou chutí. Její příprava je velice jednoduchá.

Zabere vám jen 15 minut a poté už ji stačí dát do trouby a máte hotovo! Uvidíte, že si tuhle litou buchtu zamilujete po prvním ochutnání a budete s k ní rádi vracet. Připravte si ji ještě dnes. 

Ingredience

  • 300g polohrubé mouky
  • 150g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 5 broskví
  • 120 ml mléka
  • 120ml oleje
  • 15g skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru moučka na posypaní

Postup

  1. Nejdříve si nakrájíme broskve a vypeckujeme je. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
  2. Z bílku si vyšleháme sníh. Žloutky smícháme ve středně velké míse společně s cukrem do jednotné směsi.
  3. Poté ke žloutkům přidáme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku a promícháme.
  4. Na závěr už jen přidáme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do formy a na koláč rovnoměrně vyskládáme meruňky.
  5. Pečeme v předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 35 minut. Vyndáme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a máme hotovo! Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí litou buchtu s broskvemi i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!