Máte rádi rychlé a chutné dezerty? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu luxusní litou buchtu s broskvemi s tou nejlepší jemnou chutí. Její příprava je velice jednoduchá.
Zabere vám jen 15 minut a poté už ji stačí dát do trouby a máte hotovo! Uvidíte, že si tuhle litou buchtu zamilujete po prvním ochutnání a budete s k ní rádi vracet. Připravte si ji ještě dnes.
Ingredience
- 300g polohrubé mouky
- 150g cukru krupice
- 2 vejce
- 5 broskví
- 120 ml mléka
- 120ml oleje
- 15g skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru moučka na posypaní
Postup
- Nejdříve si nakrájíme broskve a vypeckujeme je. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
- Z bílku si vyšleháme sníh. Žloutky smícháme ve středně velké míse společně s cukrem do jednotné směsi.
- Poté ke žloutkům přidáme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku a promícháme.
- Na závěr už jen přidáme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do formy a na koláč rovnoměrně vyskládáme meruňky.
- Pečeme v předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 35 minut. Vyndáme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí litou buchtu s broskvemi i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!