Masarykovo cukroví s lískovými oříšky – jednoduchá příprava

Masarykovo cukroví vyniká svou jednoduchostí a nezaměnitelnou chutí. Když ho jednou ochutnáte, tak pochopíte, proč je tak oblíbené. Kombinace jemné a lehce křehké struktury těsta s lískovými oříšky vytváří dokonalou harmonii chutí. Jeho příprava je jednoduchá. S těstem se velmi dobře pracuje. Během odpočinku v lednici se těsto zpevní a chutě se propojí.

Recept se hodí, když nemáte čas na složité vykrajování, nebo zdobení. Těsto se krájí z vychlazených válečků. Jemná máslová struktura a křehkost těsta okouzlí každého. Tohle cukroví si můžete připravit i jen tak ke kávě, nebo čaji.

Ingredience

  • 170g hladké mouky
  • 120g másla
  • 100g lískových oříšků
  • 60g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Postup

  1. Lískové oříšky zalijeme vodou a necháme 2 hodiny odstát, aby změkly. Oříšky slijeme a dobře usušíme na utěrce. Mouku smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a žloutek.
  2. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, do kterého zapracujeme lískové oříšky. Těsto rozdělíme na 2 částí. Vytvarujeme válečky o průměru asi 3 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc do lednice.
  3. Krájíme na plátky silné asi 5 mm. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 170 stupňů, dokud lehce nezezlátnou. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Sdílejte tenhle recept na masarykovo cukroví s lískovými oříšky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!