Máslový krém do vánočního cukroví – jemný a vláčný

Máslový krém patří k nejčastějším naplním používaným do vánočního cukroví. Jeho jemná a bohatá chuť se hodí k lineckým kolečkům, slepovaným ořechovým cukrovím, nebo jako naplň do trubiček a košíčků. Správně vyšlehaný krém dodá cukroví nejen chuť ale i krásnou strukturu. Základem krému je poctivé máslo, nikoliv margaríny, nebo rostlinné tuky.

Je také důležité, aby všechny suroviny na přípravou krému měli stejnou teplotu. Pouze tak docílíte typické hladkosti a jemné chuti. Krém můžete použít samotný, nebo použít, jako základ pro jiné varianty. Lze z něj připravit kakaový, kávový, nebo ořechový krém.

Ingredience

  • 250g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového cukru

Postup

  1. Do větší mísy dáme změklé máslo, prosetý moučkový cukr a vanilkový cukr. Zatím nešleháme. Do žáruvzdorné misky vložíme žloutky a 2 lžíce cukru. Misku postavíme nad hrnec s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vody.
  2. Metličkou nebo ručním šlehačem šlehejte žloutky nad párou 5-7 minut, dokud směs nezhoustne a nezdvojnásobí svůj objem. Vyšleháme máslo, cukr a vanilkový cukr do nadýchané hmoty.
  3. Do máslové směsi postupně přidáváme žloutkový základ. Zašleháme po částech, dokud se vše krásně nespojí v jemný a hladký krém. Můžete ihned použít k plnění cukroví, nebo uchovat v lednici. Před použitím ho krátce prošlehejte.

Sdílejte tenhle recept na jemný máslový krém do vánočního cukroví i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!