Máslový krém patří k nejčastějším naplním používaným do vánočního cukroví. Jeho jemná a bohatá chuť se hodí k lineckým kolečkům, slepovaným ořechovým cukrovím, nebo jako naplň do trubiček a košíčků. Správně vyšlehaný krém dodá cukroví nejen chuť ale i krásnou strukturu. Základem krému je poctivé máslo, nikoliv margaríny, nebo rostlinné tuky.
Je také důležité, aby všechny suroviny na přípravou krému měli stejnou teplotu. Pouze tak docílíte typické hladkosti a jemné chuti. Krém můžete použít samotný, nebo použít, jako základ pro jiné varianty. Lze z něj připravit kakaový, kávový, nebo ořechový krém.
Ingredience
- 250g másla
- 150g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového cukru
Postup
- Do větší mísy dáme změklé máslo, prosetý moučkový cukr a vanilkový cukr. Zatím nešleháme. Do žáruvzdorné misky vložíme žloutky a 2 lžíce cukru. Misku postavíme nad hrnec s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vody.
- Metličkou nebo ručním šlehačem šlehejte žloutky nad párou 5-7 minut, dokud směs nezhoustne a nezdvojnásobí svůj objem. Vyšleháme máslo, cukr a vanilkový cukr do nadýchané hmoty.
- Do máslové směsi postupně přidáváme žloutkový základ. Zašleháme po částech, dokud se vše krásně nespojí v jemný a hladký krém. Můžete ihned použít k plnění cukroví, nebo uchovat v lednici. Před použitím ho krátce prošlehejte.
Sdílejte tenhle recept na jemný máslový krém do vánočního cukroví i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






