Medová kolečka patří k jemnějším dezertům, které po odležení krásně zvláční. Med jim dodává karamelovou chuť. Náplň je složená ze dvou častí. Ušlehaná smetana dodává náplni jemnost a vláčnost. Kolečka se v troubě pečou krátkou dobu, jen do dokud lehce nezezlátnou. Těsto, díky medu nelepí a velmi dobře s s ním pracuje.
Na stole se po nich jenom zapráší. Jedná se o dezert, který se hodí k odpolednímu šálku kávy, nebo čaje. Uvidíte, že si je oblíbí celá rodina. Příprava je velmi jednoduchá. Zvládne je připravit i začátečník.
Těsto
- 400g hladké mouky
- 130g moučkového cukru
- 3 lžíce medu
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Vanilkový krém
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 120g moučkového cukru
- 150g másla
Šlehačka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1-2 lžíce moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
Postup
- Utřeme máslo společně s cukrem a přidáme vejce. Vmícháme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které dáme na 30-60 minut vychladnout do lednice. Těsto rozválíme ne 3 mm a vykrajujeme z něj kolečka.
- Pečeme 7-9 minut na 180 stupňů. Necháme vychladnout. Uvaříme s cukrem hustý pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a postupně do něj zašleháme pudink.
- Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovačem. Na kolečka naneseme část krému a šlehačky a spojíme dohromady. Dáme do chladu odležet, aby kolečka změkla.
Sdílejte tenhle recept na medová kolečka s vanilkovým krémem i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






