Medové trubičky s karamelovým krémem – jemná chuť

Medové trubičky patří k receptům, které se předávají z generace na generaci. Na první pohled vypadají nenápadně, ale oblíbíte si je po prvním ochutnání. Jsou křehké a mají lehce medové a jemně karamelové aroma. Kombinace křupavé skořápky a hladké sladké náplně z nich dělá výjimečný dezert. Vůně těsta se při pečení line celou kuchyní.

Karamelový krém dotváří výsledné cukroví. Salko vytváří po vyšlehání s máslem dokonale hladkou a stabilní náplň. Krém je sladký ale ne přeslazený. Jemnost krému dokonale ladí s pevnější medovou trubičkou. Každý kousek nabízí harmonii chutí a textur.

Těsto

  • 250g hladké mouky
  • 100g másla
  • 80g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce mléka

Karamelový krém

  • 1 plechovka salka
  • 200g másla
  • špetka soli

Postup

  1. Máslo a med lehce zahřejeme v kastrůlku, aby se spojily ale nevaříme. V míse smícháme mouku, cukr a sodu. Přidáme vejce a směs másla a medu. Vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto moc tuhé, tak přidáme trochu mléka. Necháme odpočinout 30 minut. Rozválíme na 2-3 mm, nakrájíme na proužky a namotáváme na kovové trubičky. Pečeme 6-9 minut na 180 stupňů.
  3. Stáhneme z formiček a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme salko. Na závěr přidáme špetku soli. Trubičky namočíme do čokolády a naplníme krémem.

Sdílejte tenhle recept na medové trubičky s karamelovým krémem a jemnou chutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!