Medové trubičky patří k receptům, které se předávají z generace na generaci. Na první pohled vypadají nenápadně, ale oblíbíte si je po prvním ochutnání. Jsou křehké a mají lehce medové a jemně karamelové aroma. Kombinace křupavé skořápky a hladké sladké náplně z nich dělá výjimečný dezert. Vůně těsta se při pečení line celou kuchyní.
Karamelový krém dotváří výsledné cukroví. Salko vytváří po vyšlehání s máslem dokonale hladkou a stabilní náplň. Krém je sladký ale ne přeslazený. Jemnost krému dokonale ladí s pevnější medovou trubičkou. Každý kousek nabízí harmonii chutí a textur.
Těsto
- 250g hladké mouky
- 100g másla
- 80g moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce mléka
Karamelový krém
- 1 plechovka salka
- 200g másla
- špetka soli
Postup
- Máslo a med lehce zahřejeme v kastrůlku, aby se spojily ale nevaříme. V míse smícháme mouku, cukr a sodu. Přidáme vejce a směs másla a medu. Vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto moc tuhé, tak přidáme trochu mléka. Necháme odpočinout 30 minut. Rozválíme na 2-3 mm, nakrájíme na proužky a namotáváme na kovové trubičky. Pečeme 6-9 minut na 180 stupňů.
- Stáhneme z formiček a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme salko. Na závěr přidáme špetku soli. Trubičky namočíme do čokolády a naplníme krémem.
Sdílejte tenhle recept na medové trubičky s karamelovým krémem a jemnou chutí i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!






