Medovníkové kuličky s jednoduchou přípravou – jemná chuť

Medovníkové kuličky patří mezi oblíbené cukroví. Základem tohoto cukroví jsou medové placky, které se po upečení rozmixují a spojí s máslem a karamelovým salkem. Výsledkem je jemné cukroví, které skvěle zapadne mezi ostatní vánoční pečivo. Pokud chcete vyzkoušet něco nového ale nechcete trávit hodiny v kuchyni, tak je tento recept právě pro vás.

Kuličky se velmi snadno tvarují a mají měkkou konzistenci. V lednici vydrží několik dní, takže je můžete připravit s předstihem. Zvládne je připravit i začátečník. Když je necháte v lednici přes noc, tak se jejich chuť krásně propojí.

Těsto

  • 500g hladké mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžičky jedlé sody

Krém

  • 150g másla
  • 1 karamelové salko

Postup

  1. V míse smícháme mouku, cukr, máslo, vejce, medu a jedlou sodu. Vypracujeme hladké těsto. Těsto na plechu rozválíme na placky a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
  2. Upečené placky necháme vychladnout a rozmixujeme na jemné drobečky. Část si necháme stranou na obalení. Smícháme máslo a karamelové salko. Přidáme ke zbytkům drobečků.
  3. Vypracujeme tvárnou hmotu, ze které tvarujeme kuličky. Měly by mít velikost, jako vlašský ořech. Obalíme je v odložených drobečcích a dáme vychladit do lednice na alespoň 3-4 hodiny.

Sdílejte tenhle recept na medovníkové kuličky s jednoduchou přípravou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!