Nadýchané domácí kinder mléčné řezy – jemná chuť

Příprava domácích mléčných řezů kinder není vůbec složitá. Kombinace nadýchané kakaového korpusu a lehkého mléčného krému okouzlí každého. Stačí jen upéct korpus a připravit lehký tvarohový krém. Vznikne nadýchaný a vláčný dezert. Hodí se k odpolednímu šálku kávy, nebo pro nečekanou návštěvu.

Velkou výhodou domácích mléčných řezů je, že je můžete obměňovat podle chuti. Do řezu lze přidat med, nebo kousky čokolády. Díky tomu se vám tenhle dezert nikdy neomrzí. V lednici mohou vydržet i několik dní.

Korpus

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce

Krém

  • 250g tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup

  1. Vyšleháme vejce a cukr do pěny a přidáme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Vmícháme do vaječné směsi. Rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 180 stupňů.
  2. Smetanu vyšleháme do tuha. Šleháme na střední otáčky a postupně zvyšujeme. V jiné míse smícháme tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vmícháme šlehačku.
  3. Upečený korpus rozřízneme na dvě poloviny. Na jednu polovinu natřeme krém a přiklopíme druhou polovinu. Lehce přitlačíme a dáme do lednice ztuhnou na nejméně 2 hodiny.

Sdílejte tenhle recept na nadýchané domácí kinder mléčné řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!