Máte chuť na štrůdl? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu fantastický domácí jablečný štrůdl připravený z bramborového těsta. Na přípravu tohoto štrůdlu vám navíc budou stačit základní suroviny.
Tenhle domácí štrůdl je hotový během chvilky. Uvidíte, že si ho zamiluje po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. Pochutná si celá rodina. Neváhejte a připravte si tuhle dobrotu ještě dnes.
Ingredience
- 300g brambor
- 150g jablek
- 250g cukru
- 250g másla
- 275g mouky
- 2 vejce
Postup
- Nejdříve si brambory uvaříme, tak jak jsme zvyklí. Uvařené brambory nastrouháme a umístíme je do středně velké mísy.
- Do mísy přidáme cukr, máslo, 1 vejce a důkladně promícháme. Na závěr prosejeme moukou a vytvoříme jednotné těsto. To necháme zhruba půl hodiny odležet.
- Hotové těsto si rozválíme. a posypeme nastrouhanými jablky. Zavineme do rolády a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Nyní dáme do trouby předehřáte na 180 stupňů a pečeme dozlatova. Vyndáme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a máme hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na domácí štrůd i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!