Nadýchaný jablečný štrůdl z bramborového těsta s luxusní chutí!

Máte chuť na štrůdl? Tak to se vám bude líbit recept, který si dnes společně představíme. Jedná se o opravdu fantastický domácí jablečný štrůdl připravený z bramborového těsta. Na přípravu tohoto štrůdlu vám navíc budou stačit základní suroviny. 

Tenhle domácí štrůdl je hotový během chvilky. Uvidíte, že si ho zamiluje po prvním ochutnání a budete se k němu rádi vracet. Pochutná si celá rodina. Neváhejte a připravte si tuhle dobrotu ještě dnes. 

Ingredience

  • 300g brambor 
  • 150g jablek 
  • 250g cukru 
  • 250g másla 
  • 275g mouky
  • 2 vejce 

Postup

  1. Nejdříve si brambory uvaříme, tak jak jsme zvyklí. Uvařené brambory nastrouháme a umístíme je do středně velké mísy. 
  2. Do mísy přidáme cukr, máslo, 1 vejce a důkladně promícháme. Na závěr prosejeme moukou a vytvoříme jednotné těsto. To necháme zhruba půl hodiny odležet. 
  3. Hotové těsto si rozválíme. a posypeme nastrouhanými jablky.  Zavineme do rolády a potřeme rozšlehaným vejcem. 
  4. Nyní dáme do trouby předehřáte na 180 stupňů a pečeme dozlatova. Vyndáme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a máme hotovo! Dobrou chuť! 

 

Sdílejte tenhle báječný recept na domácí štrůd i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!