Nadýchaný krémový koláč s drobenkou – jemná chuť

Pokud hledáte rychlý a chutný dezert, tak je tenhle krémový koláč s drobenkou jasnou volbou. Stačí vám jen několik základních surovin a během pár minut máte hotový dezert, na kterém si pochutná každý. Je krásně nadýchaný a vláčný. Kombinace jemného těsta a drobenky vytváří dohromady dokonalou harmonii chutí.

Tenhle dezert se hodí nejen jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, ale také jako sladká tečka k nedělní kávě. Jedná se o koláč, který vás nikdy nezklame. Můžete ho podávat posypaný moučkovým cukrem, nebo se sezonním ovocem.

Těsto

  • 200g hladké mouky
  • 200g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce

Drobenka

  • 400g hladké mouky
  • 250g másla
  • 250g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na dokončení

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. V míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Šleháme zhruba 2-3 minuty do hladkého těsta. Rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. 
  2. Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru rukama vypracujeme drobenku. Rovnoměrně ji nasypeme na těsto. Pečeme 20 minut na 180 stupňů. Drobenka by měla zezlátnout.
  3. Ihned po vyndání z trouby koláč rovnoměrně zalijeme smetanou. Necháme na plechu vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky, nebo řezy.

Sdílejte tenhle recept na krémový koláč s drobenkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!